Blog

Intelligens egyéni védőeszközök – A jövő, vagy az okos egyéni védőeszközök már a jelen?

..címmel tartott online előadást 2021. április
19-én Hegedűs Miklós a CE-MM Kft. ügyvezetője, munkavédelmi
szakmérnök, kamarai szakértő, egyéni védőeszköz szakértő.

Az előadás a BME KJK MTK munkavédelmi szakmérnök és szakember hallgatói és a képzés tanárai számára is ingyenesen volt elérhető.

Miklós filozófiája, hogy a tudás egy olyan egyéni tulajdon, amit nem lehet elvenni, de kopik, ha nem fejlesztjük, nem egészítjük ki, nem teszünk hozzá.

A munkavédelemben az egyéni védőeszközök területe olyan terület, amivel minden munkavédelmi szakember találkozik, teendője van ezen a területen és felkészültnek kell lennie, mert a kérdések döntő többsége hozzá fog befutni.

Annak ellenére, hogy a munkavállalók hatékony védelme nem elsősorban egyéni védőeszközzel megoldandó feladat, de a leghatékonyabb védelem része lehet. A munkavédelmi szakember szaktudása az egyik olyan intelligencia („okosság”), amit a munkavállalók hatékony védelme érdekében a szakembernek alkalmaznia kell. Amennyiben ez a szaktudás kiegészül a legújabb egyéni védőeszköz fejlesztések és megoldások ismeretével, akkor valóban a leghatékonyabb lehet a védelem.

Az újdonságokról, a passzív és aktív intelligens egyéni védőeszközökről, a gyártói rendszerekről és a fejlesztésekről, várható irányokról is szólt az „Intelligens egyéni védőeszközök – A jövő, vagy az okos egyéni védőeszközök már a jelen? – előadás”. Több, már a mai napon kereskedelmi forgalomban is kapható intelligens egyéni védőeszköz mellett az előadás részei voltak más határterületek felől érkező megoldások.

Az előadás többek között az IoT-eszközök, a biometria, a robotok, a nanotechnológia, a koronavírus elleni védekezés intelligens megoldásai, a viselhető intelligencia témaköreit is érintette az egyéni védőeszközök szempontjából.

Az intelligens („okos”) egyéni védőeszközök már velünk vannak, elérhetők, alkalmazzuk közülük a munkavédelmi szaktudásunk alapján a leginkább megfelelőket!

Nyomj egy megosztást


en_USEnglish